Aktiviteter

Ni landar väldigt nära huvudstaden Kralendijk,  som liknar en bumerang, inne i denna bukt händer allt. Inne i denna bukt finner ni de flesta hotell, restauranger eller shoppingen.

Det skulle inte ta er längre än en enda dag så har ni sett Bonaire by car men kan ändå belysa att det finns en del att se:

Queens Highway

Vi börjar med att styra bilen mot Nord west, mot Queens Highway som glider längst med havet.

Lake Goto och försöka fånga in en stund med flamingorna. Man säger att det finns fler flamingos än det finns människor på Bonaire

Ni passerar the Thousand Steps dykplats. Varför 1000 steps? Det är givitviss enbart 100 steg ned men känns som tusen efter man har varit därnere och dykt men vill upp till bilen igen…

National parken Washington Slagbaai

Det här område är den grönaste delen av Bonaire och även den delen som är mest kuperad.

Du blir överraskat över variationen i denna park när du antingen kör eller cyklar igenom.

Trevligt att kunna hitta en väg mot norr mot ”the Blue Hole” , nordliga delen av Bonaire där ni även hittar en tvivelaktig golfbana.

Bonaires Slavhus

Gamla Slav hus

Ett förflutet som ingen helst vill bli påmind om.

På 1800 talet fick slavarna bo här under veckorna medan de arbetade med salt. När veckan gick mot sitt slut fick de gå hem till staden Rincon som ligger 10 km mot den västliga delen av ön på fredag för att kunna vara med sina familjer. Med upprepning för promenad tillbaka igen till Slav husen på söndagskvällen.

Salt

Ni ser ännu idag berg av salt i närheten av dessa slavhus. Fast numera är det större företag som återvinner detta för USA.

Det går att besöka och känna på denna form av återvinning.

Windsurf

På väg vidare mot den Ostliga delen av Bonaire hittar ni bukten Lac Bay. Här gäller windsurfing!

Denna del är absolut värd en dag i solen, en långgrund insjö. Många windsurfings tävlingar har hållits här, då även Bonaire har varit värd för alla tävlingar på Världsklass nivå, i Freestyle.

Öns nudistbad gränser till höger om Lac Bay som gör att en del kan känna sig iakttagna av förbi passerade glada badgäster.

Bonaires Mangrove Center

Ett besök väl värd sina pengar. Här handlar det om ett område där de stora fiskarna lämnar sina ägg så att de i lugn och ro kan kläckas och bli stora: alltså fiskarnas barnkammare, som de själva uttrycker detta. Frågar ni på hotellet så kan de hjälpa er att boka er utflykt.

Dykning

Eftersom Bonaire har specialiserat sig inom dykningen kan vi rekommendera er som vill lära er att dyka, att  hemma ta den teoretiska delen av certifieringen. Väl på Bonaire, försök då göra klart den praktiska delen.

Något som varmt rekommenderas av alla Nordiska dykcentras.

Bonaire Captain Don