Curaçao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Curaçao är C:et i ABC-Öarna

Curaçaos soldränkta ö på 12:e breddgraden, 70 km norr om Venezuela, har länge varit en väl bevarad hemlighet för skandinaviska resenärer. Curaçao är den största av de tre s.k. ABC-öarna med närmare 150 000 invånare. Här samsas mer än 50 olika nationaliteter på den 65 km långa och ca 15 km breda ön.

Curaçao var länge del av de Nederlänska Antillerna men sedan 10 oktober 2010 slutade Nederländska Antillerna att existera som ett land. Ön Curaçao och Sint Maarten blev på detta datum oberoende inom den holländska Kungariket.

Namnet Curaçao kommer förmodligen ursprungligen från tiden då spanjorerna regerade på ön. De kallade den ”Curazon”, hjärta på spanska. Portugiserna, som gjorde många av kartorna på den tiden, kallade ön Curaçau eller Curaçao. Och visst ligger det mycket i det. För det finns en stor risk att en liten del av Ditt eget hjärta blir kvar här för alltid.

Fantastisk shopping, underhållande nattliv, massor av museer, 41 olika stränder och dykning som lockar entusiaster från hela världen är bara några av Curaçaos många spännande aktiviteter. Här finns en av världens största färskvattenanläggningar som producerar högklassigt dricksvatten direkt i kranen.

Curaçaos alla kulturskatter har också uppmärksammats internationellt och idag finns huvudstaden, Willemstad, med på UNESCO:s lista över platser som, liksom Versailles slott och Taj Mahal, skall skyddas och bevaras som en del av världsarvet.

Världsberömt idag är också Kurá Hulanda, ett fascinerande och gripande museum om den tid då Curaçao var Karibiens slavcentrum. Berömda  Handelskade i Willemstad, visar tydligt sina spår av historien då Holland till slut segrade över Spanien när ändå ön

Curaçao med grannar blev kallade för onyttiga-oanvändbara öar.

Willemstad inlopp

Till skillnad från Aruba och Bonaire, är Curaçao inte lika beroende av turismen, deras Dry Dock (klassad som störst söder om Ekvatorn) tar hand om väldigt stora båtar med sin naturliga hamninlopp.  Olja raffinering är den andra stora inkomsten.

Idag ger Curaçao mest variation inom kultur, historia och aktiviteter. Den karibiska känsla följer dig länge och förgyller ert besök grandiöst.

Bon Bini na Curacao! – välkommen till Curaçao! Genuint. Annorlunda.


Visa större karta