Reseguide för dig som ska till ABC-öarna

Varför Bonaire kan vara något för dig och din familj

Bonaire ligger i Nederländska Karibien och är en idealisk semesterplats att besöka. Det är en mycket trevlig plats där du kan träffa många människor från hela världen. Bonaire är en ö med en härlig blandning av småstadscharm och storstadsäventyr. En mer avslappnad atmosfär möjliggör en mer avslappnad semester.

Med sina vackra vita sandstränder, orörda klara vatten och tropiska klimat erbjuder Bonaire en trevlig semester för hela familjen. Du kan snorkla i dess kristallklara vatten, äta på en lokal restaurang eller ta del av historien om de holländska befästningarna.

Vattnet som sagt är jättebra! Havssköldpaddor, sjökor och delfiner är alla ganska vanliga där. Ön erbjuder också många attraktioner för familjer som nöjesparker (Thomas Square), grottor för naturturer, samt en lekplats för barn. Helt perfekt för hela familjen.

Vissa tror att B:et i ABC-öarna står för Barbados eller Bahamas. Dessa är också karibiska öar men hör alltså inte till ABC-öarna. Tänk på det om du bokar en resa som innefattar flera öar.

Du kan hitta lugnet i Aruba

Aruba är det perfekta resmålet om du letar efter en avslappnad semester. Med sina sandstränder och klara vatten är det den perfekta platsen för simning och dykning, men glöm inte att utforska öns naturliga underverk också!

Du kan inte gå fel med att snorkla på en av Arubas många stränder eller ta en undervattenstur genom ett av dess berömda skeppsvrak. Och glöm inte det pulserande nattlivet! Du hittar allt från holländsk karibisk matlagning till latinamerikansk stil för dina smaklökar på någon av Arubas populära barer och klubbar.

Vad är det som är kul med Aruba? Stränderna är alla kantade av palmer och vattnet är alltid varmt och turkost. Du hör, det är som perfekt för en bröllopsresa! Eller varför inte bara en kärleksresa? Det går bra att resa hit utan att behöva gifta dig 🙂

Aruba är känt för sina stränder – det är därför det kallas “The Jewel of The Netherlands Antilles” – men det har också mycket att erbjuda resenärer som vill ha lite mer äventyr än att slappa vid vattnet varje dag. Från vackra vandringar genom gamla regnskogsstigar till ziplining genom baldakinen, det finns många sätt att ta sig ut utan att svettas.

Intresserad av dykning? Då är Curaçao något för dig!

Curaçao är en liten ö i Karibiska havet som har röstats fram som en av de bästa platserna i världen för dykning. Oavsett om du är en ivrig dykare eller bara letar efter ett nytt sätt att utforska undervattenslivet, erbjuder denna ö oändliga möjligheter till utforskning.

Curaçao är känt för sina fantastiska hotell och resorter, men hur är det med alla dessa aktiviteter utanför hotellmurarna? Det finns massor av möjligheter för utomhusäventyr: från cykling genom landsbygdsbyar till dykning i klart vatten utanför vackra stränder. Och om du vill ha något lite mer intimt än att bara gå runt på stan, finns det gott om alternativ där ute också.

Och Curaçao har ett riktigt coolt undervattensmuseum.
Curaçao är känt för sin otroliga skönhet och blomstrande nattliv, men det är också en av de mest tillgängliga öarna i världen: Det har både kryssningsfartyg och lyxhotell, men det gör det också enkelt för resenärer som vill bo på sin egen krona.

Oavsett vad du väljer, kommer du inte att bli besviken. ABC-öarna kommer att ge dig minnen för livet.